Bedste Havørred Blink til havørred fiskeri iflg. lystfiskeren

Man kan næsten ikke sige havørred fiskeri uden også at nævne blink... En kombination man ikke kommer uden om hvis man ønsker succes med sin havørred fisketur til kyst, å eller i put and take. Her i guiden vil du kunne se de bedste havørred blink, læse tips og tricks samt få inspiration til din næste fisketur efter havørred.

Bedste Havørred Blink til havørred fiskeri iflg. lystfiskeren

Bedste Havørred blink i test var

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

Vi har testet nogle af markedets absolut mest populære og bedste havørred blink. Så savner du inspiration til køb af blink til havørredfiskeri eller er du måske klar på og prøve noget nyt, så skal du bare fortsætte læsningen her i vores havørred blink guide!

Med testen her guider vi dig til de bedste havørred blink!

1. Westin Sølvpilen test - BEDST I TEST

Produkttype: blink Anmelder: Henrik
Westin Sølvpilen
👍
Bedste
i test
Lyngby Jagt

Et havørred blink med 20 år i markedet

Westin Sølvpilen er et klassisk havørred blink til kystfiskeri. Sølvpilen kommer i et hav af effektive farver. Blinkets design gør det muligt og kaste langt ud og behøver nok ikke den store introduktion. Netop dette blink har fanget havørred i årtier på vores danske kyster.

Sølvpilen er fremstillet i zink og monteret med en dobbelt springring samt en stærk VMC 9649 PS trekrog.

Med 20 år på markedet har Sølvpilen sat sine spor. Der findes efterhånden en del efterligninger, men det her er originalen. Sølvpilen imiterer en havørreds yndlingsspise - tobis. Tobis er en lille aflang sølvfarvet fisk; præcis som blinkets design.

Forsøg med enkelte spinstop under indrulning - det giver den dovne havørred en chance for og huge til. Jeg har selv haft stor succes med denne fremgangsmåde når jeg fisker med dette Sølvpil blink.

Derfor skal du vælge Westin Sølvpilen

Hvor mange havørred blink kan fejre 20 år på markedet? Det kan Westin Sølvpilen! Du skal derfor vælge dette Sølvpilen blink hvis du ønsker et gennemtestet produkt der ikke skuffer. Ideelt til dig der ønsker hurtig og actionfyldt fiskeri.

Et havørred blink med 20 år på bagen, Imiterer havørredens yndlingsspise - Tobis fisken, God til hurtig og actionfyldt fiskeri
👍👍👍👍👍

Prissammenligning

- tilbud

2. ABU Toby test

Produkttype: blink Anmelder: Henrik
ABU Toby

Et klassiker havørred blink med stor effekt

Abu Toby blinket er en gammel klassiker når det kommer til havørred blink der altid har et godt udfald under havørred fiskeri. Med ‘gammel klassisker’ mener jeg, at det har været et yderst populært blink til havørredfiskeri gennem mange, mange år - og det er bestemt ikke uden grund. De fleste både fysiske, men også online fiskegrejsbutikker har Abu Toby blinket i deres sortiment.

Dette havørred blink har en klassisk blink-vuggende gang når det trækkes gennem vandet. Man kan dermed både fiske hurtigt og langsomt. Toby er dermed et ideelt blink til f.eks. havørred fjordfiskeri på lavt vand.

Abu Garcia Toby blinket findes i et hav af størrelser (vægtklasser) og farver. Jeg har selv et par forskellige varianter i min fisketaske. I skrivende stund har jeg f.eks. Toby blinket i 10g, 20g og 28g - et par stykker af hver vægtklasse i forskellige farver. Blinket er godt til havørredfiskeri i både put and take samt ved å og kyst.

Jeg mindes ikke og have været på fisketur efter havørred uden og have fanget noget med disse Abu Toby blink - de virker hver gang!

Derfor skal du vælge ABU Toby

Vælg et par Abu Toby blink til havørredfiskeri hvis du ønsker en gammel klassiker der bare fungerer gang på gang. Prisen er ikke høj og man kan derfor godt eksperimentere med sit kast og hastigheden på ens indrulning uden den helt store udskrivning på misted grej hvis uheldet skulle være ude.

Stort udvalg i vægtklasser og farver, Klassisk blink til havørredfiskeri, Godt blink til put and take samt å og kyst
Blinkets form ifm. kast
👍👍👍👍👍

Prissammenligning

- tilbud

3. Savage Gear LT Seeker ISP Gennemløber test

Produkttype: gennemløber blink Anmelder: Henrik
Savage Gear LT Seeker ISP Gennemløber

Havørred blink med 360 graders rotation ved spinstop og ISP

Savage Gear Seeker er et havørred blink der er formet til lange kast selv under blæsende vindforhold hvor blink ofte påvirkes af kraftig vind. Designet indbyder til uregelmæssig og livlig gang i vandet - ideelt til havørredfiskeri!

Under spinstop roterer Seeker blinket 360 grader og spejler sig på bedste vis rundt i vandet og tiltrækker havørreden.

Seeker blinket kommer fra Savage Gear i to varianter; enkelt-og trekrog. Så kan man vælge. Jeg har altid sat stor pris på en trekrog da det giver et godt hug, men omvendt er en enkeltkrog nemmere og tage ud igen. I sidste ende er det formentlig en smagssag om man ønsker Seeker blinket i den ene eller anden variant.

Seeker har ISP (Intense Strike Point), som er de små huller der er blevet malet med UV og GLOW. Når havørreden nærmer sig blinket vil disse punkter trigge den til et hug. Ørreden får noget og ‘sigte efter’ lige bag ved krogen - dette giver en god krogningsrate og dermed succesfuld fangst!

Derfor skal du vælge Savage Gear LT Seeker ISP Gennemløber

360 graders rotation ved spinstop, ISP giver høj krogningsrate, Livlig og uregelmæssig gang i vandet
Designet til manden, Godt hold og lækker duft
👍👍👍👍👍

Prissammenligning

- tilbud

4. Westin Salty test

Produkttype: blink Anmelder: Henrik
Westin Salty

Et bestseller havørred blink til havørredfiskeri

Jeg kan roligt sige at Westin Salty blinket er en personlig favorit og en bestseller når jeg spørger om hjælp til valg af de bedste blink til havørredfiskeri i en fiskebutik. Med et flot farvespil og et mere naturtro udseende er man ikke i tvivl om, at det her er fiskegrej hvor der er kælet lidt mere for detaljen.

Westin Salty blinket findes i en del forskellige farvekombinationer og størrelser (vægt). Man kan både få blink i knaldfarver samt de mere afdæmpede. Jeg har både de vilde og mindre vilde varianter i min fisketaske.

Når det kommer til kasteevner er det her havørred blink faktisk ret fornuftigt. Der skal ofte blot mindre designmæssige valg til førend et blink er godt til kast eller ej. Med dette Salty blink har de ramt plet. Det kan kastes helt fornuftigt.

Ofte er naturtro blink et hit - også til havørredfiskeri. De små varianter af Salty blinket imiterer småfisk eller anden yngel hvor de store med den runde form imiterer lækre fuldfede sild. Hvilken havørred kan stå for det?!

Derfor skal du vælge Westin Salty

Vælg dette Westin Salty blink til havørredfiskeri hvis du ønsker gode kasteegenskaber. Der er kælet lidt mere for detaljen når det kommer til farve og form på blinket. Alt i alt et rigtigt godt valg når der skal fiskes efter havørred.

Gode kasteegenskaber, Naturtro farve
👍👍👍👍👍

Prissammenligning

- tilbud

5. Hansen SD Stripper test

Produkttype: blink Anmelder: Henrik
Hansen SD Stripper

Et bestseller havørred blink til havørredfiskeri

Hansen SD Stripper er klassisk havørred blink der kan fiskes efter alle ørredarter med. Stripper blinket kom tidligere kun i en klassisk hvid variant, men findes i dag i et hav af farver og med et forbedret finish.

Blinket har monteret spidse Tournament kroge samt dobbelte springringe for ekstra styrke. Selve formen og dermed blinkets gang i vandet er dog uændret. Når blinket trækkes gennem vandet er bevægelserne fortsat uregelmæssige og lokkende på den helt rigtige både. Stripper blink er en bestseller og det er ikke uden grund! Det er et ekstremt effektiv blink til havørredfiskeri fra både kyst, å og i put and take. Personlig er jeg glad for modellerne “Pearl / White Tobis” og “Gold / Black / Orange”.

Jeg har af flere omgange set netop Stripper blinket i andres fiskegrej. Havørred blinket er en klassiker der har vundet sin plads i de danske fisketasker!

Et punkt der bør fremhæves ved netop dette havørred blink er dets evne til og snurre om sin egen akse ved spinstop. Spinstop er når man stopper sin indrulning. Det er det ideelle tidspunkt for en doven kystørred og hugge til!

Derfor skal du vælge Hansen SD Stripper

Du skal vælge Hansen SD Stripper blinket til havørredfiskeri hvis du ønsker et blink med et flot finish der har en unik uregelmæssige og lokkende gang i vandet. Ved spinstop roterer blinket om sin egen akse hvilket er helt unikt for netop dette blink.

Roterer om egen akse ved spinstop, Flot finish, Uregelmæssige og lokkende bevægelser i vandet, Havørred blink til kyst og å samt put and take
👍👍👍👍👍

Prissammenligning

- tilbud

Havørred blink når de er bedst

Er du klassisk eller moderne? At vælge det bedste havørred blink til netop din fisketur kan være en større omgang. Nogle lystfiskere er til klassiske blink hvor andre altid er med på det seneste nye. Nogle vælger blink efter mærke, nogen efter farve og andre på anbefalinger.

Det helt fantastisk ved havørredfiskeri med blink og fiskeri helt overordnet set er, at der jo ikke findes noget endelig facit. Den farve der på den ene fisketur outperformer alle de de andre kan på den næste være en stor fiasko… Du kender det formentlig allerede godt qua din måske egen erfaring indenfor lystfiskeri - måske tilmed havørredfiskeri?

Jeg selv går meget efter klassiske havørred blink der er en fast del af mit fiskegrej. Mister jeg et af de faste blink kommer det på listen til næste gang jeg skal købe fiskegrej online eller kommer forbi en fiskegrejsbutik. Når det ser sagt holder jeg ikke fast i klassiske blink af princip. Hører jeg om en ny teknik, f.eks. ISP (Intense Strike Point) - så skal jeg selvfølgelig have købt og afprøvet det. Mere forskrækket er jeg dog ikke for udviklingen indenfor fiskegrej…!

Nogle klassikere indenfor blink, som i øvrigt kommer med i denne artikel over de bedste havørred blink - er evergreen. De performer gang på gang og jeg bliver aldrig skuffet.

Jeg selv husker blot altid på, at man ikke bør lade sig begrænse af muligheden for blot og rulle ind, skifte blink og dermed få et fornyet håb i sin jagt på den helt store havørred!

Havørred blink og vægt: Hvor meget må et havørred blink veje?

For nogen er havørredfiskeri en kystnær oplevelse hvor det for andre kan handle om og komme så langt ud i vandet som muligt. Jeg plejer og holde fast i reglen om, at jo tungere blink des længere ud kommer kastet. Man skal dog ikke lade sig forblænde af et havørred blink på f.eks. 40 gram hvis ens kastestang kun byder op til 30 gram. Hold dig altid indenfor vægt klassifikationen på din fiskestang.

En kastestang med en foreskrevet kastevægt på mellem 7 og 30 gram er et godt udgangspunkt. Hertil ville jeg så vælge et blink på mellem 10 og 25 gram. Vægten ville jeg lade afhænge af de vejr-og vindforhold du skal fiske under. let vind byder op til et let blink og omvendt vil en kraftig vind byde op til et blink i den tunge ende.

  • Vælg blink efter ønsket kastelængde - jo tungere des længere kast
  • OBS. Det valgte havørred blink skal passe til klassifikationen på kyststangen
  • En kastestang med en kastevægt på 7 til 30 gram kan det meste
  • Havørred blink på 10 til 25 gram er en god blink vægt

Havørred blink og farve: Hvilken farve skal mit blink være?

At give et kvalificeret bud på ‘den bedste havørred blink farve’ vil være rent gætværk. Jeg har selv mine favoritter, men igen afhænger min favorit af vejret. Er det overskyet plejer jeg personligt og vælge nogle farverige blink og omvendt er det fuld sol plejer jeg og vælge blanke blink så de skinner flot i vandet.

En god klassiker når det kommer til havørred blink farve er hvid. Hvid giver fangst året rundt; skinner flot i solrigt vejr, men er samtidig en god kontrast til et mørkt vand på en overskyet dag.

Eksperterne siger at naturlige farver hører sig til sommerhalvåret og skrappe farver til vinterhalvåret. Det stemmer nogenlunde overens med min teori; naturlige farver (sølv, hvid o.l.) til solrige dage og skrappe farver (skrig gul, orange, grøn o.l.) til de overskyede dage.

  • Naturlige farver til solrige dage
  • Skrapper farver til overskyede dage

Vælg det bedste havørred blink

Læs og bliv endelig inspireret i vores havørred blink test. Dog ville jeg altid købe lidt forskellige farver, former o.l. og selv afprøve dem. Den kombination af form, farve og bevægelse der virker i dag kan virke mindre godt på næste fisketur.

Det og vælge det bedste endegrej til fiskestang kan være noget af en udfordring og måske ligefrem en religion for nogen. Aritklen her tager udgangspunkt i min og mine medskribenters erfaring med valg af bedste havørred blink, men igen - køb lidt forskelligt, spørg din lokale fiskegrej pusher, læs om fiskegrej online o.l. Du vil formentlig få mange gode input til dit næste køb ved og Google lidt rundt.

Endegrej til havørred - havørred blink - kommer, som du se her i artiklen i et hav af variationer. Prøv lidt forskelligt og se på dit fangstemne - og hvad årstiden byder på af mad fra naturens side. Havørred elsker Tobis fisken (aflang, smal og lille fisk) - så til havørredfiskeri ville det være oplagt og vælge et blink med form, farve og bevægelse i den retning.

Tips til havørredfisker fra lystfisker til lystfisker

  1. Ha’ altid et Sølvpilen blink i fisketasken. Det er en klassiker indenfor havørredfiskeri gennem 20 år!
  2. Vælg havørred blink efter fiskens føde; Tobis fisken - aflangt og smalt.
  3. Sølvpilen er et super blink til en hurtig og actionfyldt dag med havørredfiskeri.
  4. Lav spinstop op til flere gange på indrulningen så ørreden kan hugge til

Knæk og bræk

FAQ - ofte stillede spørgsmål om havørred blink

Westin Sølvpilen blinket er bedst i test 2024

Bedøm denne artikel
140 stemmer, gennemsnit 4.6 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 26. juni 2020.